Турция ще започне операция срещу кюрдските бойци в Североизточна Сирия

...
Турция ще започне операция срещу кюрдските бойци в Североизточна Сирия
Коментари Харесай

Турция погва кюрдите в Сирия до няколко дни

Турция ще стартира интервенция против кюрдските бойци в Североизточна Сирия през идващите няколко дни. Това разгласи турският президент Реджеп Тайип Ердоган, като това може да усложни още повече връзките със Съединени американски щати , отбелязва " Ройтерс ".

" Ще стартираме интервенцията за пречистване на източната страна на река Ефрат от терористи сепаратисти в границите на няколко дни. Нашата цел в никакъв случай не са американски бойци ", посочи Ердоган по време на тирада в Истанбул.

Той също по този начин съобщи, че е ясно, че задачата на американските наблюдателни пунктове в Сирия не е да защищава страната от " терористи ", а да пази кюрдските бойци от Турция .

 Русия предизвести против появяването на
Русия предизвести против появяването на " квази-държави " в Сирия

Можели да навредят на териториалната целокупност на Сирия

Анкара и Вашингтон от дълго време са в обтегнати връзки поради политиката в Сирия, откакто Съединени американски щати поддържаха Сирийските демократични сили (СДС), чийто водещ детайл са сирийските кюрди и техните " Отряди за отбрана на народа ". Турция преглежда отрядите като терористична организация.

Съюз на демократичните сили сега водят атака за прогонването на терористичната формация ДАЕШ ( " Ислямска страна " ) от последния ѝ анклав в Сирия в източната част на страната. Съюз на демократичните сили бяха принудени да прекратят интервенциите през октомври, откакто при обстрел от турската войска бяха убити четирима нейни бойци. Настъплението беше обновено предишния месец след " интензивни контакти " с ръководената от Съединени американски щати интернационална коалиция, която се бори с ДАЕШ.

 Съединени американски щати не желаят промяна на режима в Сирия
Съединени американски щати не желаят промяна на режима в Сирия

Сирийският народ би трябвало да реши кой ще ги води
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР