Турция ще се нуждае от помощта на Русия след планираното

...
Турция ще се нуждае от помощта на Русия след планираното
Коментари Харесай

Ердоган поиска помощ от Путин след изтеглянето на САЩ от Сирия

Турция ще се нуждае от помощта на Русия след плануваното американско военно евакуиране от Сирия.

Това съобщи президентът на Турция Реджеп Ердоган по време на диалози с съветския си сътрудник Владимир Путин в Сочи, осведоми ДПА.

Ердоган, Путин и иранският президент Хасан Рохани разискват Сирия в черноморския курорт.

" Много е значимо да работим дружно освен това ново развиване ", сподели Ердоган.

Турският водач изиска съветска помощ при потреблението на сирийското въздушно пространство над следените от Анкара територии в раздираната от война страна. Той загатна за съгласуваност с съветската база " Хмеймим " в Северозападна Сирия.

Турция се пробва да сътвори " зона за сигурност " до границата си със Сирия. Ердоган прикани за съгласуваност с Русия по тази самодейност и разясни, че Анкара поставя големи старания за попречване на офанзиви в провинция Идлиб.

Путин сподели от своя страна, представен от съветски медии, че срещата може да придаде нов подтик за нормализиране на ситуацията в Сирия.

Ердоган се оплака пред съветския водач, че Съединени американски щати оказват напън върху Анкара по отношение на доставката на съветски зенитно-ракетен комплекс С-400.

Рохани и Путин пък позитивно оцениха развиването на двустранните връзки.

По време на срещата с Рохани турският президент съобщи, че Анкара е подготвена да сътвори механизъм за търговия с Техеран.

След двустранните срещи тримата водачи започнаха диалози за Сирия. Путин разгласи, че е належащо в скоро време да се образува комисия за правене на нова конституция. Президентът на Иран пък акцентира, че Вашингтон продължава да поддържа терористи в Ирак и Сирия. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР