Турция ще работи с Пакистан за подпомагане на стабилизирането на

...
Турция ще работи с Пакистан за подпомагане на стабилизирането на
Коментари Харесай

Турция ще работи с Пакистан за подпомагане на стабилизирането на Афганистан

Турция ще работи с Пакистан за подкрепяне на стабилизирането на Афганистан и попречване на нов потоп от бежанци, съобщи президентът Реджеп Тайип Ердоган в неделя, съобщи БГНЕС, базирайки се на Агенция Франс Прес.

" Турция е изправена пред възходяща миграционна вълна от афганистанци, преминаващи през Иран ", сподели той, дружно с сътрудника си от Пакистан Ариф Алви.

„ Ще продължим напъните за възобновяване на стабилността в района, започвайки с Афганистан “, сподели Ердоган. " За да създадем това, би трябвало да продължим и засилим съдействието си с Пакистан. Решени сме да активизираме всички средства, с които разполагаме, с цел да успеем ", сподели турският водач.

Ердоган също предложи да се срещне с водача на талибаните за диалози.

Пристигането на афганистански мигранти на източната граница на Турция се трансформира в гореща политическа тематика в Анкара, като опозицията притиска държавното управление да предприеме решителни ограничения за прекъсване на притока. Правителството реагира, като ускори построяването на гранична стена с Иран през последните дни.

" С тази стена ние изцяло ще спрем идващите ", сподели Ердоган в неделя./БГНЕС
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР