Турция ще продължи да защитава правата и интересите си в

...
Турция ще продължи да защитава правата и интересите си в
Коментари Харесай

Ердоган: Турция ще защитава интересите си в морето

Турция ще продължи да пази правата и ползите си в морето " със мощна воля и непоклатима религия ", съобщи президентът Реджеп Тайип Ердоган, представен от Анадолската организация.
" Със съзнанието какъв брой значимо е да защитим нашето Синьо родно място (събирателно наименование за териториалните води на Турция, б.р.), продължаваме да отстояваме правата и ползите си в нашите морета със мощна воля и непоклатима религия ", показва Ердоган в обръщение, оповестено преди Деня на турските военноморски сили, празнуван годишно на 27 септември – годишнината от борбата при Превеза (1538 г.), в която Османската империя удържа победа над християнски съюз.
 Гърция заплаши Турция с Международния съд в Хага Гърция заплаши Турция с Международния съд в Хага
Гърция може да се обърне към Международния съд на Организация на обединените нации, ако спорът с Турция не може да се уреди посредством разговор. Това съобщи през днешния ден...
" Турция ще продължи да укрепва военноморските си сили, с цел да пазят Синьото родно място, да обезпечават сигурността и да отблъскват тези, които се домогват до правата на нашата страна ", увери Ердоган.
Говорейки за успеха на османския флот под командването на именития адмирал Хайредин Барбароса, която е повратен миг в турската морска история, Ердоган съобщи, че тя е посочила на целия свят силата на турския флот. " Гордеем се, че нашите военноморски сили, които имат в историята си славни победи, като да вземем за пример Превеза, дават мощ на това велико завещание да се развива ", сподели Ердоган.
По думите му неотдавнашните събития в Средиземно море са посочили смисъла на мощния флот, а Турция е оборудвала флота си с създадени в страната технологии. " Ние сме една от 10-те страни в света, които имат потенциала да проектират, построяват и поддържат свои лични военни кораби ", означи Ердоган.
" Нашите военноморски сили, които обезпечават сигурността в моретата на нашата страна, заобиколена от вода от 3 страни, карат народа ни да се гордее със модерни уреди и потенциали, дипломиран личен състав и триумфи, реализирани във всички задания, които поемат, както и със силата, която черпят от историята, имаща дълбоки корени и будеща почитание ", съобщи още турският президент.
 Гърция със сериозен удар против Турция за Източното Средиземноморие Гърция със сериозен удар против Турция за Източното Средиземноморие
Гръцките депутати ратифицираха спорно морско съглашение с Египет за границите в Източното Средиземноморие, оповестява Анадолскат...

Изявлението на Ердоган идва на фона на напрежението сред Турция и Гърция по отношение на Източното Средиземноморие. Споровете сред Анкара и Атина за морските граници в региона доведоха до замяна на остри реплики, а някои европейски страни като Франция поддържаха гръцката позиция, написа в. Daily Sabah. 
Турските управляващи дадоха ясно да се разбере, че няма да се откажат от правата си в района пред лицето на максималистичното изказване на Гърция, че Атина има " цялостната власт " при определянето на морските граници на гръцките острови, множеството от които са по-близо до турското крайбрежие, в сравнение с до континенталната част на Гърция, разяснява изданието.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР