Турция ще продължи да бойкотира песенния конкурс Евровизия, докато неговото

...
Турция ще продължи да бойкотира песенния конкурс Евровизия, докато неговото
Коментари Харесай

Турция бойкотира Евровизия заради неподходящо съдържание за деца

Турция ще продължи да бойкотира песенния конкурс Евровизия, до момента в който неговото наличие не стане уместно за деца. Това съобщи ръководителят на турския медиен регулатор Ибрахим Ерен, представен от Агенция Франс Прес. Като причина за протеста бе посочена успеха на австрийския артист Кончита Вурст през 2014 година.

Страната, чийто реализатори непроменяемо участваха в песенния конкурс, в началото се отдръпна през 2012 година поради спор със системата за гласоподаване. Но съгласно Ерен на фона на продължаващите проблеми със системата за гласоподаване се е появил и нов – честен, който сега е главен за Турция.

Според критици в Турция при ръководството на президента Реджеп Таийп Ердоган нараства ислямизацията и консерватизма – нещо, което държавното управление изрично отхвърля. Анкара е една от страните, която има най-толерантно отношение по отношение на хората с нетрадиционна полова ориентировка измежду страните в ислямския свят. Въпреки това през миналите няколко години обичайният прайд в Истанбул бе неразрешен.

Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР