Турция ще изтегли 29 продукта, предимно вносни електроуреди, от пазара

...
Турция ще изтегли 29 продукта, предимно вносни електроуреди, от пазара
Коментари Харесай

Турция изтегля вносни продукти заради нелоялна конкуренция

Турция ще изтегли 29 продукта, най-вече вносни електроуреди, от пазара си, базирайки се на " нелоялна конкуренция " и опасения за сигурността, съобщи ДПА, базирайки се на Анадолската организация.

Списъкът включва електрически мотори, сешоари, чайници, защитни колани и други, съгласно известие на министерството на промишлеността и технологията. Двайсет и един от продуктите са вносни, предава Българска телеграфна агенция.

Решението е част от пакет ограничения, оповестени от държавното управление през вчерашния ден, които съгласно министерството целят да насърчат локалното произвеждане и " да облекчат товара върху индустриалците и бизнесмените след икономическите офанзиви против Турция ".

В известието се приказва за усилване на инспекциите за сигурност на продуктите, с цел да " се избегне нечестната конкуренция ".

Решението идва на фона на търговски спор със Съединените щати, който ескалира по редица въпроси, в това число задържането в Турция на американски свещеник.

Анкара и Вашингтон си постановиха взаимни наказания и усилиха митата за импорт.

През август президентът Реджеп Тайип Ердоган прикани за протест на американски електронни устройства, в това число айфони на компанията Епъл.

" Ние ще произведем даже по-добри, с по-високо качество от тези, които купуваме извън, и ще ги продаваме в чужбина. Ние ще бойкотираме американските електронни артикули ", съобщи той в Анкара.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР