Турция ще изгради 20 полеви болници за палестинците в Газа

...
Турция ще изгради 20 полеви болници за палестинците в Газа
Коментари Харесай

Турският здравен министър: Ще изгради 20 полеви болници за палестинците в Газа

Турция ще построи 20 полеви лечебни заведения за палестинците в Газа в регион край граничния пункт Рафах и на летище " Ел Ариш " в Египет, заяви министърът на опазването на здравето на Турция Фахреттин Коджа, представен от държавната телевизия ТРТ Хабер.

В изказване след съвещание на държавното управление министърът подлага на критика ударите по построена от Турция онкологична болница в Газа.

" Подобни дейности не дават отговор нито на човечността, нито на съвестта. Взимането на прицел на здравни служащи, пациенти с онкологични болести, оставянето им да умрат или насочването на бомби против тях в действителност е военно закононарушение. Децата не могат да бъдат умиращата страна в нито една борба ", съобщи той.

Коджа сподели, че в Газа е готова плаваща болница, а близо 40 коли за спешна помощ, планувани от Турция, са подготвени за работа. С осем самолета изпратихме кувьози, обдишватели и огромен брой генератори, дребни и огромни. Нашият здравен екип от 20 души, още е там, уточни той.

Министърът добави, че Турция е направила нужните подготовки за основаването на 20 полеви лечебни заведения в региона на граничния пункт Рафах и на египетското летище " Ел Ариш ". По думите му турските управляващи са в стеснен разговор с египетското и палестинското министерство на опазването на здравето и чакат да бъде обезпечена сигурността и да бъдат издадени нужните позволения, съобщи Българска телеграфна агенция.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР