Турция се намесва многократно във вътрешното развитие на България. Така

...
Турция се намесва многократно във вътрешното развитие на България. Така
Коментари Харесай

Емилия Славкова за Фрог: От 1989 г. Турция се меси в делата на България

Турция се намесва неведнъж във вътрешното развиване на България. Така че, изявлението на външния министър Мевлют Чавушоглу не е нещо ново. То е направено на протест пред гласоподаватели и евентуално първият посланик на южната ни съседка е желал то да създаде резултата на предизборна бомба.
Но това изявление още един път потвърждава, че днешната турска външна политика продължава да залага на „ конфликта на цивилизациите” за разпалване омраза сред християни и мюсюлмани, само че за подсилване и разширение на турските ислямистки неоосманистки позиции. В тази линия може да се поясняват и предизборните напъни на Лютви Местан за осъществяване на очевидно външна политическа поръчка с претоплената самодейност за вписване турско национално малцинство у нас. Това съобщи пред Фрогнюз тюркологът Емилия Славкова.

Дали има връзка гласуването на оставката на Цветан Цветанов и експлоадирането на абсурда? Знаем, че довчерашният народен представител е герой за правата на мюсюлманите в България и практическият изпълнител на политиката по отношение на българските мюсюлмани. Той е неофициалната топла връзка в приятелското отношение на Анкара със София. Сега южната ни съседка ще би трябвало да му търси заместител.

Очевидно държанието на Цветанов в доста връзки не е одобрявано от вицепремиера Томислав Дончев. През последните дни се виждат мощни стрели, отправени от вицепремиера към него. Може да се допусна, че те не опонират на посоката на напън, упражняван от избрани външни сили, за които зам.-председателят на ГЕРБ не е мечтано лице. Все отново, връзките на Томислав Дончев с авторитетни световни среди не са загадка. Неговата идейна подготовка е обвързвана с техните философия, схващания и цели за днешния свят, показва Емилия Славкова.

Призоваването на турския дипломат във Външно министерство във връзка изявлението на Чавушоглу е български ход. Истина или не, думите на Чавушоглу, по този начин или другояче, съставляват интервенция във вътрешния български развой. Нека турският дипломат отговори на въпроса за какво негов министър си разрешава да прави сходни изказвания и до каква степен те дават отговор на истината. Да се надяваме, че обществеността ще получи цялата информация от срещата на дипломата в Министерство на външните работи.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР