Турция продължава решително борбата си срещу тероризма в Сирия, както

...
Турция продължава решително борбата си срещу тероризма в Сирия, както
Коментари Харесай

Турция няма апетити към територията на Сирия

Турция продължава уверено битката си против тероризма в Сирия, както го прави още от времето на администрацията на президента на Съединени американски щати Барак Обама, а предизвестията ѝ, че някой ден може да нахлуе изведнъж в тази страна, не са напразни. Това съобщи турският президент Реджеп Тайип Ердоган в изявление пред публицисти в самолета на връщане от посещаване в Украйна през вчерашния ден, съобщи частната турска телевизия НТВ, заяви Българска телеграфна агенция.

" Не е на вятъра, когато споделяме " може да дойдем ненадейно някоя нощ " (в Сирия, бел.ред.). Това ще бъде направено, когато му пристигна времето ", съобщи Ердоган и добави, че никой не трябва да слага под въпрос готовността на Анкара да предприеме дейности. Той още веднъж насочи обвинявания към Съединени американски щати, че оказват поддръжка на кюрдските бойци в Сирия, считани от Турция за терористи.

" Съединени американски щати и съдружните сили са тези, които преди всичко подхранват тероризма в Сирия; правеха го безмилостно и не престават да го вършат ", сподели той, визирайки поддръжката на Съединени американски щати за кюрдската милиция Сили за отбрана на народа (СЗН). Ердоган акцентира, че Анкара няма апетити към Сирия и че териториалната целокупност на тази страна е значима за Турция.

" Ние не гледаме към територията на Сирия, тъй като сирийският народ са наши братя. Нямаме подобен проблем там. За нас е значима целостта на тяхната територия. Режимът би трябвало да е наясно с това ", означи той. Ердоган съобщи, че Анкара поема отговорност за разрешаването на сирийския проблем в името на районния мир и с цел да отбрани Турция от закани. В отговор на въпрос дали ще стартира развой на помиряване сред Анкара и Дамаск, Ердоган отговори, че " политическият разговор или дипломацията сред страните в никакъв случай не могат да бъдат прекратени " и посочи нуждата от обезпечаването на по-нататъшни стъпки.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР