Турция принуди съюзниците от НАТО силно да смекчат изявлението си

...
Турция принуди съюзниците от НАТО силно да смекчат изявлението си
Коментари Харесай

Турция принуди НАТО да смекчи позицията си за инцидента в Беларус

Турция принуди съдружниците от НАТО мощно да смекчат изказването си по отношение на случая със самолета на Ryanair и карцерът от белоруските управляващи на пътуващ с него опозиционер, заяви Ройтерс.
Страните от НАТО одобриха взаимно изказване в сряда. Както отбелязва организацията, то се оказа малко, в два абзаца, и доста по-меко от, да вземем за пример, устното изказване на генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг, който назова случая скандално деяние и насилственото задържане на граждански лайнер.
 Турция: НАТО да смекчи реакцията против Беларус Турция: НАТО да смекчи реакцията против Беларус
Турция прикани сътрудниците си от НАТО да смекчат реакцията по случая със самолета на ирландската нискотарифна самолетна компания Ryanair....
Освен това в изказването не се споделя нищо за ответните ограничения на НАТО, макар че към това се стремяха по-специално от съседите на Беларус - Полша и балтийските страни.
Дипломати, които поискали анонимност, обявиха пред Ройтерс, такава редакция е направена по искане на турските управляващи.
" Дипломатите споделят, че Анкара може да не желае да скапва връзките с най-близкия съдружник на Беларус, Москва, както и да поддържа връзки с Беларус посредством Turkish Airlines, която лети всекидневно до Минск. Има и различен вид: Турция желае това лято, след пандемията, още веднъж съветски туристи да отидат в курортите й ", написа Ройтерс.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР