Турция планира да внесе искове в международни съдилища заради акцията

...
Турция планира да внесе искове в международни съдилища заради акцията
Коментари Харесай

Турция ще внесе искове в международни съдилища заради изгарянето на Корана в Швеция

Турция възнамерява да внесе искове в интернационалните съдилища поради акцията по изгаряне на Корана пред посолството ѝ в Стокхолм в събота , съобщи турската държавна телевизия ТРТ-Хабер.

По данни на малкия екран шефът на Дирекцията по вероизповеданията (Диянет) Али Ербаш има намерение да изпрати неоправдателни писма до представители на разнообразни кръгове в Европа.

Чрез задграничните представителства на Дирекцията ще бъдат положени старания да се обърнем към интернационалните правосъдни инстанции във връзка със случилото се, сподели Ербаш.
Турските управляващи остро осъдиха изгарянето на Корана, като нарекоха действието " расистко " и " модерно безчовечие ".

Турският министър на защитата Хулуси Акар разгласи, че се анулира визитата на шведския министър на защитата Пол Йонсон в Анкара, планувано за 27 януари. Нуман Куртулмуш, заместник-председател на ръководещата Партия на справедливостта и развиването (ПСР), предизвести, че Турция няма да утвърди кандидатурата на Швеция за участие в НАТО, до момента в който тя не се съобрази с подписания с Анкара меморандум за битка с тероризма.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР