Турция отбелязва днес с различни прояви третата годишнина от осуетения

...
Турция отбелязва днес с различни прояви третата годишнина от осуетения
Коментари Харесай

Турция отбелязва трета годишнина от осуетения опит за преврат

Турция отбелязва през днешния ден с разнообразни прояви третата годишнина от осуетения опит за прелом през 2016 година, оповестяват турските и международните медии.
Опит за боен прелом в Турция (ОБЗОР) Късно вечерта на 15 юли военни обявиха, че са завладяли властта в страната, с цел да опазят демократичния ред. Часове по-късно управляващите оповестиха опитът за прелом за кръстосан
15 юли към този момент е Ден на демокрацията и националното единение в страната.

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган взе участие тази заран в гала, проведена в двореца Бештепе в Анкара, за удостояване на паметта на героичен починалите при пуча, осведоми Анадолската организация.

Снимка: EPA

След церемонията президентът дружно с близки на починалите и ветерани сервираха венци пред монумент на жертвите от 15 юли.

Снимка: EPA

„ Единствено с помощта на единството на турския народ ужасяващият опит за прелом бе сподавен. Опитът за прелом на 15 юли, иницииран от ФЕТО, бе продължение на опитите за прекъсване на упоритостите на Турция за възход”, написа Ердоган в публикация за в. " Хюриет ".

Снимка: EPA

Според турските управляващи групировката ФЕТО (Фетхуллахистка терористична организация) на живеещия в Съединени американски щати мюсюлмански просветител Фетхуллах Гюлен стои зад опита за прелом през 2016 година Проповедникът отхвърля тези обвинявания.
Мелтем Йълмаз пред bTV за живота след опита за прелом в Турция Тя споделя за това по какъв начин живеят и по какъв начин се борят хората от опозицията
При него починаха 251 души и над 2000 бяха ранени. Турция вкара изключително състояние на 20 юли 2016 година, което завърши две години по-късно.
„ bTV Репортерите “: Бягство За пръв път в българския ефир гюленисти, уволнени от работа и хвърлени в пандизите без присъди, описват за претърпяното
В рамките на битката против хипотетичните поддръжници на пуча бяха уволнени хиляди държавни чиновници, преподаватели, публицисти и бяха закрити доста медии.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР