Турция осъди днес нелегитимните референдуми на Русия за анексиране, планирани

...
Турция осъди днес нелегитимните референдуми на Русия за анексиране, планирани
Коментари Харесай

Турция осъжда руските референдуми в Украйна, се казва в комюнике на турското външно министерство

Турция осъди през днешния ден " нелегитимните " референдуми на Русия за анексиране, планувани в четири региона под неин надзор в Украйна, съобщи през днешния ден турското външно министерство, представено от Франс прес. " Подобен нелегитимен приключен факт няма да бъде приет от интернационалната общественост ", предизвести в официално съобщение министерството.
 
Турция не е признавала анексирането на украинския полуостров Крим от Москва, станало в първите месеци на един тленен спор, който избухна през 2014 година и докара до съветското навлизане в Украйна на 24 февруари тази година.
 
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган, който поддържа връзки както с Киев, по този начин и с Москва, се опита да стартира договаряния и да реализира помирение, само че за момента без триумф.
 
Решението на Русия да провежда след дни референдуми за анексиране на завзетите от нея територии и да разгласи частична готовност на резервистите е знак за задълбочаване на спора.
 
Пред международните водачи, събрали се в Ню Йорк за общополитическите диспути от годишната сесия на Общото заседание на Организация на обединените нации, президентът Ердоган през вчерашния ден съобщи, че Москва и Киев се нуждаят от помощ, с цел да намерят " заслужен излаз " от рецесията.
 
По-рано през днешния ден турският външен министър Мевлют Чавушоглу сподели в Ню Йорк, че решението на Русия за частична готовност и оповестяването на референдуми в Луганск, Донецк, Херсон и Запорожие демонстрират сериозността на обстановката. Колкото по-дълго продължава войната, толкоз по-трудно е да се реализира ясно и задоволително решение. Дипломацията и разговорът към момента са единственият излаз от обстановката, означи той, представен от Българска телеграфна агенция.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР