Турция очаква Русия да спре атаките на сирийските правителствени сили

...
Турция очаква Русия да спре атаките на сирийските правителствени сили
Коментари Харесай

Турция иска Русия да спре сирийските атаки в Идлиб

Турция чака Русия да спре офанзивите на сирийските държавни сили в североизточната провинция Идлиб, съобщи през днешния ден турският външен министър Мевлют Чавушоглу. Анкара би трябвало да работи с Москва, с цел да реши проблемите в района, добави той.
Бомбардировки на сирийски сили убиха осем турски военни в понеделник и провокираха ответни удари. Ескалацията наруши така и така нежното съдействие сред Анкара и Москва, които поддържат противоположни страни в спора, съобщи Reuters, представена от БНР.
Турския президент Реджеп Ердоган заплаши през вчерашния ден да изтласка сирийските войски от Идлиб, в случай че те не се изтеглят от района до края на месеца.
В коментар от Баку Чавушоглу съобщи, че съветска делегация ще дойде в Турция за полемики по въпроса, а в случай че е нужно ще има и среща сред Ердоган и съветския му сътрудник Владимир Путин.
Насилието в Идлиб, последният огромен бастион на враговете на сирийския режим в продължаващия близо 9 година спор, ескалира през последните месеци и прогони стотици хиляди хора от провинцията.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР