Турция обявява бойкот на електронните устройства от САЩ в отговор

...
Турция обявява бойкот на електронните устройства от САЩ в отговор
Коментари Харесай

Турция обявява бойкот на електронните устройства от САЩ


Турция афишира протест на електронните устройства от Съединени американски щати в отговор на американските наказания, съобщи президентът на страната Реджеп Тайип Ердоган.

„ Против Турция се води икономическа офанзива. Преди сходни неща се правеха по-скрито, а в този момент те се организират против нас намерено. Може да създадем две неща – да заявим политическа и икономическа позиция “, сподели Ердоган. По думите му, икономическата позиция е обвързвана с предприемане ограничения от страна на министерство на финансите и хазната, които работят денонощно „ Освен това ще обявим протест на електронните устройства от Съединени американски щати. Те имат iPhone, само че въпреки това има Samsung. Ние в страната имаме локална марка телефони Venüs Vestel. Ще използваме нея “, съобщи Ердоган в Анкара.

Турската лира през последните месеци нееднократно стигна до исторически най-малко към $ и еврото, като от началото на годината тя се обезцени във връзка с двете валути с над 40 %. Кризата се изостри в петък, когато президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп съобщи, че е наложил двойни наказания във връзка с алуминия и стоманата от Турция – с 20 % и 50 % надлежно.

Турската централна банка разгласи в понеделник, че ще даде на локалните банки нужната ликвидност посредством запасите си. Във вторник сутринта турската валута се търгува на равнището на понеделник – 6,9 лири за $.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР