Турция не спира да се тресе. Земетресение с магнитуд 6

...
Турция не спира да се тресе. Земетресение с магнитуд 6
Коментари Харесай

Затрупани хора и разрушени сгради след адските трусове в Турция! Зловещи КАДРИ

Турция не стопира да се тресе. Земетресение с магнитуд 6 по Рихтер бе записано в югозападния турски окръг Денизли. Това оповестяват международните медии.

БЛИЦ напомня, по-рано през днешния ден земетресение разклати Измир и региона .

Първоначално бе обявено, че трусът е с магнитуд 4,8 по Рихтер, само че сеизмологичният център направи промяна и разгласи, че силата на земетресението е била 5,8 по Рихтер.

Според информация на турската държавна Дирекция за ръководство при бедствия и изключителни обстановки (АФАД) при труса са се срутили редица здания, в които имало хора.



Спасителни екипи са подхванали интервенция за избавяне на затрупаните под отломките. Спасителите са извадили някои хора, които са приети в болница.

Епицентърът на земетресението, станало в 14.25 ч., е бил в региона на град Бозкурт. Трусът е бил на дълбочина 7,09 километра.



Шест минути по-рано в Бозкурт е било записано земетресение с магнитуд 4,2 по Рихтер, осведоми АФАД. Трусът е бил на дълбочина 17,79 километра.

Земетресенията са провокирали мощна суматоха измежду популацията.

Кметът на град Бозкурт Бирсен Челик уточни, че към този момент няма информация за починали хора, само че има ранени.

Трусовете са били усетени в южните окръзи Анталия, Бурдур и Ъспарта.
Дирекцията за ръководство при бедствия и изключителни обстановки добави, че земетресението е било усетено и в окръзите Айдън, Маниса, Ъспарта, Бурдур, Измир, Афионкарахисар и Анталия. В няколко от окръзите има курорти, в които почиват турски и задгранични туристи.
ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!



Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР