Турция не може да се справи с нова вълна мигранти

Турция не може да се справи с нова вълна мигранти ...

Ердоган: Турция не може да се справи с нова мигрантска вълна!.


Турция не може да се справи с нова вълна мигранти от Северна Сирия, заяви президентът Реджеп Тайип Ердоган, като добави, че Анкара и Вашингтон трябва да установят "зона за сигурност" в региона възможно най-скоро, предаде Ройтерс.

Съюзничните от НАТО се споразумяха да създадат зона за сигурност в Североизточна Сирия по южната граница на Турция и да прочистят зоната от сирийските кюрдски бойци.Още по тематаЕвропа допусна да бъде изнудвана от Ердоган. Как се случи това?7 сеп 2019 14:2680Не е шега, че Турция може да пусне бежанците към Европа!6 сеп 2019 15:1596В неделя турски и сирийски войници проведоха първата си съвместна сухопътна патрулна операция в района.

Миналата седмица турският вицепреидент Фуат Октай заяви, че предупреждението на Турция, че може да отвори вратите към Европа за бежанците, "не е нито заплаха, нито блъф".

"Турция не е защитник на никоя друга страна, нито техен мигрантски център. Тя не е страната, която ще плати сметката за кризите, които (другите страни) създават", допълни той.
По публикацията работи: Боряна Павлова

Източник: dnes.bg