Турция изрази възмущението си от посрещането на националния отбор на

...
Турция изрази възмущението си от посрещането на националния отбор на
Коментари Харесай

Турският отбор и фенове сътвориха скандал в Исландия

Турция изрази възмущението си от посрещането на националния тим на страната в Исландия и го назова недопустимо отнасяне, откакто футболистите бяха принудени да чакат на летището три часа за паспортен надзор.

Турската държавна осведомителна организация "Анадолу " заяви, че на Летище Кефлавик тимът освен е бил проверяван по документи три часа, само че играчите били подложени на строги инспекции за сигурност, чиито движимости неведнъж бяха претърсвани.

Turkey accuses Iceland of disrespecting national football team at airport https://t.co/OM2VaPmfDj
— Guardian sport (@guardian_sport) June 10, 2019
Президентът на Исландската футболна федерация- локалната легенда Гудни Бергсон съобщи пред ДПА, че сега събира информация от исландското външно министерство и летищния оператор Исавия.

Исавия, която ръководи интернационалното летище Keфлавик и други летища в Исландия разгласи в свое изказване, че чиновниците на летището са задължени да създадат инспекция за сигурност на всички пасажери, които са били на борда на самолета, транспортирал турския народен тим. Просто такива са разпоредбите за обезпечаване на сигурност.

Самолетът, с който се е возил турският народен тим по футбол, е изхвърчал от летище, което не е част от системата за сигурност, известна като One Stop Security, и това е наложило щателната инспекция.

От оператора Исавия прибавиха, че инспекцията на сигурността лишава време, защото личният състав трябваше да търси както течности, по този начин и електронни устройства, защото в някои случаи настояванията за унищожаване на такива продукти не бяха спазени от пасажерите на турския аероплан. Също по този начин се прибавя, че инспекциите са лишили общо 80 минути, само че никога и три часа, както настояват гостите. Видир Рейнисон- началник по сигурността в Исландската федерация по футбол, също декларира, че турската делегация преувеличава времето за инспекция и то с доста.



"Говорих с хора от турската делегация и те ме осведомиха, че са били в хотела си два часа след кацането в Кефлавик. Не виждам по какъв начин са стояли три часа за инспекции, добави Рейнисон. Разбира се, надали би трябвало да се допуска, че министърът на външните работи на Турция Мевлут Чавушоглу е взел отношение по тематиката. "Никой не би трябвало да се съмнява, че ще създадем това, което е належащо ", сподели той.

Капитанът на исландския тим Арон Ейнар Ганарсон съобщи на постоянна конференция, че исландският народен тим също е минал прецизни паспортни инспекции в Коня, когато последно са играли в Турция. На летището се е разиграла и нелепа сценка, в която неидентифициран човек прави фиктивно изявление с Емре Бельозоглу от турския тим, като употребява за реплика четка за коса.

В отговор водещите спортни публицисти в Исландия бяха принудени да изясняват и да дават отговор на туитър или фейсбук постове от Турция, че не са били те. Естествено, с типичната си северняшка приемливост, исландците влязоха в пояснителен режим и се извиниха без виновност.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР