Турция изпрати в Египет самолет с хуманитарна помощ и лекарски

...
Турция изпрати в Египет самолет с хуманитарна помощ и лекарски
Коментари Харесай

Турция изпрати лекари и хуманитарна помощ на Палестина

Турция изпрати в Египет аероплан с филантропична помощ и лекарски екипи, предопределени за линията Газа. Това съобщи турският здравен министър Фахреттин Коджа, представен от Ройтерс.

Самолетът е изхвърчал от Анкара тази заран . Турция дава на бедстващите палестинци медикаменти и медицински консумативи. Екип от 20 лекари също лети за линията Газа.

Нашият екип ще дефинира нужните медикаменти, медицински консумативи и устройства за хората в Газа и ще извърши изследвания за изпълнимост на полеви лечебни заведения, които да бъдат основани на египетското летище Ел Ариш и граничния пункт Рафа, разясни турският здравен министър.

Коджа уточни, че е планувано да бъдат изпратени още три товарни самолета до летище Ел Ариш , пренасящи медикаменти, медицински консумативи и устройства, и един транспортен съд, пренасящ полева болнична техника и коли за спешна помощ, откакто бъдат направени договорености със съответните управляващи

Рафа е главният маршрут за влизане и излизане от линията Газа, който не се управлява от Израел. През миналият ден граничният пункт бе отворен и първите камиони с хуманитартна помощ влязоха в линията Газа.
 Камиони с помощ влизат в Газа
Камиони с помощ влизат в Газа

Граничният пункт „ Рафах “ бе отворен за камиони
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР