“Турция е върнала досега 600 хиляди нелегални мигранти там, откъдето

...
“Турция е върнала досега 600 хиляди нелегални мигранти там, откъдето
Коментари Харесай

Турция планира да върне 1 млн. мигранти по домовете им

“Турция е върнала до момента 600 хиляди незаконни мигранти там, откъдето са пристигнали. Предвиждаме тази цифра да доближи 1 млн. души. Това прави към 240 хиляди фамилии. В същото време ще продължим да търсим трайно решение на мигрантския проблем, прилагайки действителни политики. Нито ще отстъпим от сигурността си, нито ще тормозим нашите жители. Ще разгадаем този въпрос в сходство с нашата просвета, религия, съпричастност и възприятие за правдивост. Както направихме това за нашите иракски братя през 1990-те години ”. Това съобщи през вчерашния ден турският президент Реджеп Тайип Ердоган в тирада пред випускниците на полицейската академия в Анкара.

По думите му полицията е стегнала мощно контрола в огромните метрополии против незаконните мигранти. Властите екстрадират мигрантите, които са забъркани в закононарушения, в нарушаване на публичния ред и спокойствието на жителите. През първата половина на тази година са били хванати 36 хиляди мигранти, забъркани в разнообразни правонарушения. От тях 16 хиляди били върнати назад, съобщи Българска телеграфна агенция.

“Продължава строителството на към 500 хиляди жилища за настаняване на сирийските мигранти в областите, в които ще бъдат обезпечени сигурност и непоклатимост за техния живот. В рамките на плана за създаване на жилища, създадохме благоприятни условия за подслоняване на 90 хиляди фамилии. Продължава работата по плана за непрекъснато жилищно строителство, който осъществяваме с финансовата поддръжка на Катар ”, уточни Ердоган.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР