Турция е в списъка на потенциални страни доставчици на зелен

...
Турция е в списъка на потенциални страни доставчици на зелен
Коментари Харесай

Турция - с потенциал да изнася зелен водород за Германия

Турция е в листата на евентуални страни снабдители на зелен водород за Германия в сходство с новата атомна тактика на страната, съобщи Маркус Слевогт, началник на Германско-турската търговско-промишлена палата (ГТТП).

Турция, дружно с Норвегия, Исландия, Австралия и Чили, е посочена измежду евентуалните снабдители на водород, създаван посредством потребление на възобновими източници на сила, сподели Слевогт пред Анадолската организация, съобщи БГНЕС.

Германското държавно управление разгласява национална атомна тактика през 2020 година под мотото „ Ние вършим Германия атомна страна “.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Нови технологии за отбрана на климата: възобновимата сила...

В средата на май Федералното министерство на стопанската система на Германия и Федералното министерство на превоза оповестиха, че ще влагат 8 милиарда евро за развиването на 62 огромни водородни плана.

В сходство с тази тактика се чака в Германия да има нарастване на търсенето на водород от към 90 до 110 тераватчаса до 2030 година

Зеленият водород се създава посредством делене на вода на водород и О2 благодарение на електролизатор, захранван от електричество от възобновими източници на сила, като вятър и слънчева сила.

За да се отговори на такова търсене за тези уреди, до 2030 година в Германия ще бъдат издигнати електролизатори с общ потенциал до 5 гигавата, в това число посредством произвеждане на вятърна сила на сушата и в морето, нужни за обезпечаване на електрическа енергия за електролиза.

С върховете на Турция по отношение на възобновимите енергийни източници и горещите точки за слънчева и вятърна сила както на сушата, по този начин и в морето, страната е в извънредно добра позиция да реагира доста бързо на създаването на зелен водород.

Длъжностни лица неотдавна обявиха, че производството на водород с сила от възобновими източници може да проправи пътя за нови благоприятни условия за износа на Турция за Европа - най-големия й пазар.

Въпреки че сега Турция няма национална атомна тактика, мнозина имат вяра в капацитета за експорт на зелен водород през идващите 10 години. Например Европейската банка за възобновяване и развиване (ЕБВР) към този момент договаря с турското министерство на енергетиката и естествените запаси за поддръжка на сходна самодейност.

Позовавайки се на капацитета на Турция, Слевогт сподели, че страната може да надгради построеното през 2012 година енергийно партньорство сред Германия и Турция в дълготрайни и постоянни връзки на доставки.

„ В момента Турция е в развой на правене на национална атомна тактика. В допълнение към стопански преференциалните разноски за произвеждане на електрическа енергия, които безспорно са налични в Турция, безвредният превоз естествено също играе значима роля “, сподели той.

Международната организация по енергетика (IEA) предвижда увеличено до 528 милиона тона произвеждане на водород до 2050 година за потребление като гориво в корабоплаването, въздушните пътувания и тежката индустрия.

Агенцията чака, че към 7% от крайното ползване на сила ще се доставя от възобновим генериран водород, основно в индустрията.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР