Турция е предложила кораби за евакуация на украинците от Мариупол,

...
Турция е предложила кораби за евакуация на украинците от Мариупол,
Коментари Харесай

Турция дава кораби за евакуация от Мариупол, Кадиров заповядва щурм

Турция е предложила кораби за евакуация на украинците от Мариупол , обсаден от съветските войски.

В пристанищния град се водят сражения и доста хора са съумели да излязат от там още преди обсадата, само че над 150 000 души към момента се намират под обстрел. Евакуациите по суша са непрекъснато прекъсвани.

Турският министър на защитата Хулуси Акар показа самодейността, оповестява организация Anadolu, представена от BBC. " Готовността на Анкара да поддържа процеса на евакуация беше обявена на съветския боен аташе в Турция ", сподели министърът.

Тази заран украинските управляващи обявиха, че чакат положителни вести за евакуацията на Мариупол още " през днешния ден или на следващия ден ".

И до този миг няма информация за отговор от съветска страна . Едновременно с това организация Новости оповестява за яростни боеве на територията точно на Мариупол. Тази заран съветските издания излязоха със заглавия за " развързани ръце за пречистване на Мариупол ".

Съобщава се за боеве блок след блок, по улиците работи артилерия, водят яростни престрелки. РИА Новости категорично декларира, че " националистите се крият по къщите , а цивилните се употребяват като разузнавачи и наблюдаващи ".

Чеченският водач Рамзан Кадиров разгласи началото на нахлуване против цех в Мариупол , където се намират бойци на украинските сили за национална сигурност. Вчера той съобщи, че е дал на бойците, укрепили се в " Азовстал " в Мариупол , един ден, с цел да се предадат.

" Доблестните бойци от именития полк " Герой на Русия ", носещ името на Ахмат-Хаджи Кадиров, започнаха взлом на завода в Мариупол. Момчетата под управлението на своя безценен брат, командира на полка Замид Чалаев, са решени да изхвърлят цялата тази бандеровска сган от територията на завода ", написа Кадиров в канала си в Telegram.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР