Турция е най-успешна в посредничеството за разрешаване на конфликта сред

...
Турция е най-успешна в посредничеството за разрешаване на конфликта сред
Коментари Харесай

Украйна: Само Турция успя да направи това

Турция е най-успешна в посредничеството за разрешаване на спора измежду всички страни, които са предложили да посредничат сред Украйна и Русия за преустановяване на войната. Това мнение изрече украинският външен министър Дмитро Кулеба, представен от Анадолската организация.

Кулеба сподели това пред Световния стопански конгрес в Давос, Швейцария. Срещата на договарящи делегации от Украйна и Русия в Истанбул, Турция, беше най-високата точка в преговорния развой, сподели още Кулеба. Отбелязвайки, че преговорният развой се е провалил след срещата в Истанбул, Кулеба уточни, че даже не си спомня по кое време за последно работната група, водеща договарянията сред двете страни, е заседавала.

Първата и последна среща на външните министри на Русия и Украйна се състоя на 10 март около Дипломатическия конгрес в Анталия, а на 29 март договарящите от двете страни се срещнаха в Истанбул. Украйна в никакъв случай не е отказвала да продължи договарянията с Русия, съобщи по-рано Кулеба пред Анадолската организация, само че добави, че украинската страна отхвърля да одобри " съветските ултиматуми ". Киев е заявявал неведнъж, че е подготвен за договаряния с Москва.

Украинският външен министър Дмитро Кулеба упрекна по-рано НАТО, че " не прави безусловно нищо " против нахлуването на Русия в страната му, само че в същото време приветства " революционните решения " на Европейския съюз. " Виждаме в лицето на НАТО един алианс, една дистанцирана институция, която не прави безусловно нищо ", сподели Кулеба по време на Световния стопански конгрес, който се организира в Давос, Швейцария. Министърът акцентира, че при започване на войната, стартирана от Русия на 24 февруари, украинците са възприемали НАТО като " същинска мощ ", а Европейски Съюз като институция, която може единствено да " показва безпокойствие ". " Войната обаче направи по този начин, че маските да паднат ", сподели Кулеба.

" Видяхме по какъв начин Европейски Съюз взема революционни решения, които самите ние не чакахме да бъдат взети ", добави украинският посланик. Евроатлантическите желания на Украйна са записани в нейната конституция, само че управляващите към този момент издигат за приоритет приемането на страната в Европейски Съюз. " Трябва да се признае ", че Украйна не може да се причисли към НАТО, сподели на 15 март украинският президент Володимир Зеленски и добави: " Доволен съм, че нашият народ стартира да схваща това и да разчита единствено на личните си сили ", съобщи AFP.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР