Турското външно министерство смята за лицемерно решението на Обединените арабски

...
Турското външно министерство смята за лицемерно решението на Обединените арабски
Коментари Харесай

Турция и Иран осъдиха решението на ОАЕ да се споразумее с Израел

Турското външно министерство счита за лицемерно решението на Обединените арабски емирства /ОАЕ/ да се споразумее с Израел за нормализиране на двустранните връзки, се споделя в известието на министерството, публикувано през днешния ден и представено от осведомителните организации.

" Историята и съвестта на народите в района няма да не помнят и в никакъв случай няма да простят това лицемерно решение на ОАЕ, които предадоха делото на палестинците поради тесните си ползи и се пробват да показват това като акт на неустрашимост ", се акцентира в известието.

Турското министерство декларира още, че " управлението на ОАЕ няма право да води договаряния с Израел от името на палестинците и да прави отстъпки по витално значими за Палестина и нейния народ въпроси ".

Обединените арабски емирства и Израел се споразумяха да открият цялостни дипломатически връзки като част от договорка за прекъсване на анексията на окупирани територии, които палестинците желаят да бъдат част от бъдещата им страна.

Иран съобщи през днешния ден, че договорката за нормализиране на връзките сред Израел и Обединените арабски емирства е рискова и противозаконна, съобщи Ройтерс, като цитира изказване на иранското външно министерство пред държавната организация ИРНА.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР