Турското външно министерство осъди доклада на Европейския парламент за страната

...
Турското външно министерство осъди доклада на Европейския парламент за страната
Коментари Харесай

Турция разкритикува „предубедения и нереалистичен“ доклад на ЕП за страната

Турското външно министерство осъди отчета на Европейския парламент за страната като „ преднамерен и нереалистичен “ в изказване, публикувано късно във вторник, като в същото време предизвести законодателния орган на Европейския съюз да не се трансформира в инструмент в ръцете на „ тесногръдите кръгове “, оповестява електронното издание на вестник Kathimerini.
 
Министерството също по този начин упрекна Екологичен потенциал, че толерира членове на терористични групировки, като добави, че институцията е изгубила доверието си в очите на турската общност.
 
„ Безпочвените възгледи в отчета, отразяващи искания за народна власт, господство на закона и правата на индивида у нас, и тесногръдите старания на една или две страни-членки на Европейски Съюз във връзка с проблемите в Егейско море, Източното Средиземноморие и Кипър, не са от изгода за нас “, се споделя в изказването.
 
При гласоподаване по-рано във вторник на отчет, който предизвестява, че Турция неведнъж се отдръпва от уговорките си по отношение на процеса на присъединение към Европейски Съюз, макар изказванията, че има за цел да стане държава-членка, голямото болшинство от 448 евродепутати гласоподаваха в поддръжка на документа. Против се оповестиха 67, 107 се въздържаха от гласоподаване.
 
Депутатите подчертаха, че на този стадий Екологичен потенциал не може да оправдае смяна на позицията си по отношение на формалното прекъсване на договарянията за присъединение с Турция, които на процедура са в застой от 2018 година
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР