Турското министерство на отбраната започна нова военна операция срещу бойците

...
Турското министерство на отбраната започна нова военна операция срещу бойците
Коментари Харесай

Турция започна военна операция в Северен Ирак

Турското министерство на защитата стартира нова военна интервенция против бойците на Кюрдската работническа партия (ПКК) в Северен Ирак. Това заяви Анадолската организация.

Министърът на националната защита Хулуси Акар заяви, че въоръжените сили са почнали сухопътна и въздушна интервенция против терористични цели в регионите на Метин, Зап и Авасин-Басян.

Той дойде в щаба на командването на военновъздушните сили дружно с началника на Генералния щаб военачалник Яшар Гюлер, командващия сухопътните сили военачалник Муса Авсевер и командващия военноморските сили военачалник Аднан Озбал.

" Нашите героични водачи сполучливо поразиха цели, състоящи се от скривалища, бункери, пещери, тунели, хранилища за муниции и по този начин наречените щабове на терористичната организация... Решени сме да спасим нашата благородна нация от терористичния камшик, който преследва страната ни към този момент 40 години. Нашата битка ще продължи, до момента в който не бъде обезвреден и последният терорист ", съобщи Акар.

От близо 40 години сред публична Анкара и неразрешените в Турция въоръжени групи на Кюрдската работническа партия (ПКК) се води борба за основаване на кюрдска автономност в Турция. Етническите кюрди съставляват забележителна част от популацията на страната - към 20%, което ги прави втория по величина народ в страната след турците. През годините на борба Кюрдската работническа партия разгласи няколко едностранни примирия.

юрдите живеят и в Сирия, като кюрдската държавна единица съществува единствено в Иракски Кюрдистан. В Северен Ирак има бази на ПКК.

По-рано телевизионният канал Haberturk заяви, че турската съпротива е обвинила Ердоган, че е почнал войната в Сирия.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР