Турското министерство на отбраната съобщи, че днес е открита мина

...
Турското министерство на отбраната съобщи, че днес е открита мина
Коментари Харесай

Турски военни откриха още една мина в Черно море

Турското министерство на защитата заяви, че през днешния ден е открита мина в Черно море край Кефкен (Северозападна Турция), съобщи турската държавна телевизия ТРТ Хабер.

Предмет, сходен на мина, видян край Кефкен, е разпознат като мина от морски патрулен аероплан, се показва в известието на турското министерство на защитата. В него се споделя, че зоната е обезопасена от екипи на подводната защита (SAS) на военноморските сили, които работят за неутрализиране на мината.

Това е трети случай на мина, открита в този регион от края на март насам.

На 26 март екипите на подводната защита обезвредиха морска мина в Босфора, откакто няколко дни преди този момент Русия насочи предизвестия за дрейфуващи мини, плаващи в Черно море. На 28 март бе открита и обезвредена мина в региона на Инеада, покрай границата с България.

Военноморските сили на Турция са засилили превантивните действия по разкриване и неутрализиране на възможни плаващи мини в морето в подтекста на нашествието на Русия в Украйна, заяви по-рано министерството на националната защита на Турция.

В известието на министерството се показва, че самолети за морско наблюдаване, хеликоптери, дронове и патрулни кораби са били ситуирани, с цел да обезвредят всевъзможни плаващи мини.

Крайбрежните миночистачи играят значима роля в напъните за намиране и неутрализиране на възможни морски мини, до момента в който личният състав от подразделението за подводна защита (SAS) на турската войска е претрупан с последващото неутрализиране, бе изтъкнато в известието на министерството.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР