Турският външен министър Мевлют Чавушоглу призова да не се очаква

...
Турският външен министър Мевлют Чавушоглу призова да не се очаква
Коментари Харесай

Чавушоглу: Не чакайте Турция да се включи към санкциите срещу Русия

Турският външен министър Мевлют Чавушоглу прикани да не се чака Анкара да се причисли към глобите против Русия.

" Погрешно е да чакаме Турция да наложи наказания против Русия, когато играем ролята на медиатор. Западът схваща за какво не участваме в глобите против Русия ", сподели той в сряда в изявление за CNN Turk.

Той означи също, че Анкара не има намерение да заобикаля глобите, наложени против Москва.

" Казахме на Съединените щати, че няма да заобиколим глобите, наложени против Русия. Казахме също какъв брой значима е туристическата промишленост за нас. Полагаме старания да сведем до най-малко въздействието [на санкциите] върху туристическия бранш ", сподели Чавушоглу.

Турският външен министър сподели, че Анкара ще се опита да компенсира загубите за туристическия бранш посредством увеличение на броя на полетите.

" Руски туристи ще идват в Турция. Истинският проблем тук са глобите, наложени на съветските самолети ", изясни министърът.

" Ще се опитаме да компенсираме някои от тях, като увеличим броя на полетите на Turkish Airlines и чартърните полети ", сподели той.

Според Чавушоглу Турция чака 3,5 милиона съветски туристи да посетят републиката през 2022 година

Превод: СМ

ВАЖНО!!!!

Редакцията на и ПогледТВ

осведоми, че провежда посредством Клубовете „ Приятели на “ по предварителна поръчка срещи-дискусии в съответните градове по настоящи вътрешнополитически и геополитически тематики с

доцент Валентин Вацев, Боян Чуков, проф. Нако Стефанов, проф. Людмил Георгиев и други наши създатели и с екипа на редакцията.

Заявки изпращайте на email:

Заявки с изключение на от самите клубове могат да постъпват и от обособени читатели на и фенове на ПогледТВ.

Колкото повече самостоятелни поръчки има от един град, толкоз вероятността срещата в съответния град да се състои по-рано е по-голяма.

От редакцията на и ПогледТВ
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР