Турският външен министър Мевлют Чавушоглу отново изрази мнението си, че

...
Турският външен министър Мевлют Чавушоглу отново изрази мнението си, че
Коментари Харесай

Чавушоглу: Системата на ООН не е способна да решава проблеми

Турският външен министър Мевлют Чавушоглу още веднъж изрази мнението си, че системата на Организация на обединените нации не способства за решаването на проблемите на планетата, съобщи NOVA.

" Системата на Организация на обединените нации не е способна да взема решение проблеми. На Съвета за сигурност на Организация на обединените нации му бяха нужни три месеца, с цел да вземе взаимно решение по отношение на пандемията, сподели той в Синоп. Думите на Чавушоглу са представени от телевизионния канал TRT.

Външният министът посочи и мнението, че " Русия и Украйна одобряват посредническата роля " на Анкара, тъй като тя " работи заслужено ".

От доста години турските управляващи водят дейна акция за реформиране на системата на Организация на обединените нации. Напоследък тези сигнали се усилиха поради обстановката в Украйна.

През октомври 2021 година турският президент Реджеп Тайип Ердоган съобщи пред анголския парламент, че ориста на човечеството не трябва да се оставя на " шепа страни ", които са спечелили Втората международна война. Позовавайки се на неравенствата, които не престават да съществуват в световната общественост, тогава той акцентира, че " светът е по-голям от пет ", имайки поради петте непрекъснати държави-членки на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, които бяха приети за спечелили.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР