Турският външен министър Хакан Фиданобвиниизраелския премиерБенямин Нетаняху, че се е

...
Турският външен министър Хакан Фиданобвиниизраелския премиерБенямин Нетаняху, че се е
Коментари Харесай

Турция обвинява Нетаняху, че е алчен за власт

Турският външен министър Хакан Фидан упрекна израелския министър председател Бенямин Нетаняху , че се е възползвал от районното напрежение, " с цел да остане на власт ".

„ Ясно е, че Нетаняху се пробва да въвлече района във война, с цел да остане на власт “ , сподели Фидан на конференция в Доха, извършена повече от шест месеца след войната Израел-Хамас в линията Газа. Говорейки дружно с премиера на Катар шейх Мохамед Ал-Тани, Фидан сподели, че има „ непрекъсната “ опасност войната в Газа да се популяризира в района. „ Ще удвоим напъните си, с цел да сложим завършек на тази война “, сподели Фидан, предава БГНЕС.

Той сподели също, че е разговарял в продължение на " три часа " в Доха в сряда с шефа на Хамас Исмаил Хания и други политически водачи на палестинската въоръжена група, в това число за договаряния за преустановяване на огъня.

Хания би трябвало да посети Турция този уикенд като посетител на президента Реджеп Тайип Ердоган, който е гневен критик на израелските водачи от началото на войната в Газа.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР