Турският радиотелевизионен регулатор RTUK разпореди днес на Нетфликс да свали

...
Турският радиотелевизионен регулатор RTUK разпореди днес на Нетфликс да свали
Коментари Харесай

Турция разпореди на Нетфликс да свали филм заради педофилско съдържание

Турският радиотелевизионен регулатор RTUK разпореди през днешния ден на Нетфликс да смъкна идния френски филм "Сладурани " (Mignonnes) от каталога си за Турция, като се базира на картини на хипотетично принуждение над дете в филмовия откъс му, заяви ДПА.

Регулаторът декларира, че е предизвестил Нетфликс за "педофилия " във френската комедия-драма.

Нетфликс разказва кино лентата като история за 11-годишно момиче, което "започва протест против консервативните обичаи на фамилията си ".

Премиерата на кино лентата се чака на 9 септември, съобщи Българска телеграфна агенция.

През юли Нетфликс трябваше да спре продукцията на турски ефирен сериал, в който имаше персонаж - гей, откакто й беше отхвърлен лиценз за снимане. Скоро по-късно турският парламент гласоподава закон за по-строг надзор върху обществените медии, което принуди платформите да се съобразят с по-стриктни условия.

Мерките бяха взети, откакто турският президент Реджеп Тайип Ердоган насочи рецензия за "неморалност " към обществени медии като ЮТюб, Туитър и Нетфликс.

В сряда турският регулатор спря малкия екран Tele 1 TV за пет дни за "разпалване на ненавист ", откакто в предаване турската дирекция по религиозните въпроси Диянет беше подложена на критика, че е политически стимулирана.

"Правителството направи от това способ за заглушаване на сериозните гласове. Това е недопустимо ", е декларирал по телефона пред ДПА членът на опозицията Окан Конуралп във връзка прекъсването на малкия екран.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР