Турският производител на електрически автомобили Togg започна да работи по

...
Турският производител на електрически автомобили Togg започна да работи по
Коментари Харесай

Турската Togg изкарва модел, с който се цели в нови европейски пазари

Турският производител на електрически коли Togg стартира да работи по нов модел. Той носи името T8X и е състезателен SUV от B-сегмента, съобщи основният изпълнителен шеф на компанията пред Anadolu Agency (AA).

Той загатна, че компанията възнамерява да показа новата кола след началото на продажбите на седана T10F още тази година. След това компанията има упоритостите да пробие с новия си автомобил на европейските пазари.

Главният изпълнителен шеф на Togg Гюркан Каракаш съобщи, че версия на T10X със задвижване на всички колела ще бъде препоръчана за продажба още през юни и юли.
 Снимка 489445
" Продължаваме активността си, с цел да се наложим последователно в Европа посредством нашата компания Togg Europe. Това към този момент се случва ", акцентира мениджърът.
 Турската Togg показа втората си напълно електреска кола
Турската Togg показа втората си напълно електреска кола

Батерията на седана би трябвало да обезпечи пробег от 600 км.

Конкуренция на китайските електрически автомобили

Togg към този момент построява инфраструктурата и желае да стартира предварителната продажба на T10X в Европа в края на тази година и доставки на новия модел от 2025-а година.

Стратегията на задграничния целеви пазар на турската автомобилна компания е преразгледана след наблюдаване на динамичността на пазара. Първоначалната цел беше нахлуване в скандинавските страни, в Нидерландия и Белгия, само че има смяна в проектите.

" Секторът напредва бързо и конкуренцията на китайските производители на коли се популяризират на всички места, заради което взехме решение да навлезем на пазарите в Европа и по-специално в " триъгълника " на Германия, Франция и Италия, които съставляват най-големия европейски авто пазар ", оповестяват от Togg.

От компанията регистрират рекордно търсене на новите модели, които пускат. Миналата година са продали всички транспортни средства, които са възнамерявали да произведат през годината, в границите на 18 часа.

Интрес към колите на Togg в Европа има от ден на ден, като сега той е максимален в Швейцария и Германия. Марката съумя бързо да се трансформира в " авторитет за турците ", пишат немски медии.

Приносът на автомобилния поризводител към стопанската система на страната също не е за занемаряване. Някои специалисти към този момент съпоставят този принос с този на националния транспортьор Turkish Airlines (THY).

От продажбите на електрическите коли е явно едно. За разлика от България, Турция несъмнено е подготвена за всеобщо прекосяване към електрически автомобили.
 Турският електрически автомобил Togg сложи връх за доставки през август
Турският електрически автомобил Togg сложи връх за доставки през август

Компанията има за цел да създаде 1 милион автомобила до 2030 година
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР