Турският президент Реджеп Тайп Ердоган отива следващата седмица в Москва,

...
Турският президент Реджеп Тайп Ердоган отива следващата седмица в Москва,
Коментари Харесай

Ердоган при Путин за Турски поток

Турският президент Реджеп Тайп Ердоган отива идната седмица в Москва, с цел да беседва с съветския си сътрудник Владимир Путин за " Турски поток ". Това заяви президентът на Руската федерация по време на конференцията в края на визитата си в Белград през днешния ден.Турция желае да построи връзки с всички свои сътрудници в Европа, разяснява Владимир Путин. Той заяви, че в това време управлението на " Газпром " отива в Брюксел, с цел да разиска разнообразни въпроси за съдействие, в това число и пренос през Украйна. Отчита се растящият размер на газта за европейските консуматори - предходната година количествата са били над 200 милиарда кубически метра, сподели Путин.
По отношение прекосяването на " Турски поток " през България, Сърбия и Унгария Путин съобщи, че всичко зависи от страните, които са членове на Европейския съюз - до каква степен те са в положение да защитят своите национални ползи в разговор в Брюксел. Русия е подготвена да вложи 1,4 милиарда $ в продължението на " Турски поток " в европейските страни посредством Сърбия, сподели съветският президент. Според него газовото съдействие с Белград ще усили енергийната сигурност на целия Балкански район.

Сръбският президент Александър Вучич удостовери, че Сърбия желае да получава съветски газ, тъй като това е най-хубавото предложение, което е получила.

20 съглашения за 600 милиона евро се чака да подпишат до края на деня министрите на Сърбия и Русия. Най-значимото от тях е за близо 200 милиона евро и е за реорганизация на сръбските железници.

Сърбия няма да допусне външна интервенция в политиката си, увери Александър Вучич. Гордеем се с това, че сме самостоятелна и свободна страна и всички решения се вземат съгласно желанията на сръбските жители, а не на други страни, сподели още Вучич. И добави: " Ние почитаме британците, както и другите нации. Но нито британците, нито другите няма да вземат решение за нас каква политика ще реализираме. И до момента в който аз съм президент тя ще е такава, каквато сега осъществяваме - на свободна и самостоятелна страна! "

Путин разяснява и обстановката в Косово като сподели, че редица провокации, включително и решението за основаване на лична войска, могат да доведат до дестабилизация на Балканите.
Сръбският президент заяви, че Белград получава от Русия още 5 милиона евро за възобновяване на катедралния си храм " Св. Сава ". Това е следващото подаяние от съветската страна за най-голямата православна черква в Сърбия. Още преди Владимир Путин да кацне в Белград се твърдеше, че той ще приключи визитата си с посещаване в катедралата. Това накара десетки хиляди сърби за го чакат часове наред пред катедралата. Путин обаче съобщи, че визитата му не включва присъединяване в манифестации. Но, несъмнено, му е станало доста прелестно да види толкоз топло отношение. Ние знаем по какъв начин да го ценим, заключи Путин.  
 tandartnews.com
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР