Турският президент Реджеп Тайип Ердоган се надява колкото се може

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган се надява колкото се може
Коментари Харесай

Ердоган иска убедителен резултат от разследването по случая "Хашоги"

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган се надява колкото се може по-скоро да бъде реализиран безапелационен резултат в следствието за изгубването на саудитския публицист Джамал Хашоги. Това предадоха Ройтерс и турската частна телевизия НТВ, представени от Българска телеграфна агенция.

Ердоган съобщи, че обискът на саудитското консулство в Истанбул, където Хашоги изчезна преди две седмици, ще продължи и че следствието изследва токсични материали.
Турските управляващи напуснаха саудитското консулство в Истанбул тази заран Те претърсваха дипломатическата задача по отношение на изгубването на журналиста отстъпник Джамал Хашоги
" Нашата цел е да реализираме безапелационен резултат ", съобщи президентът в отговор на журналистически въпроси след съвещание на парламентарната група на ръководещата Партия на справедливостта и развиването (ПСР).

Хашоги е в неопределеност от 2 октомври, откогато влезнал в саудитското консулство в Истанбул, с цел да получи документи за идната си сватба. Турските управляващи и годеницата му обявиха, че той по този начин и не е излязъл от постройката.

Има съмнения, че Хашоги, сериозно надъхан към властта в Рияд и пишещ най-много за в. " Вашингтон пост ", може да е бил погубен.
Изчезналият саудитски публицист Джамал Хашоги записал убийството си Турските управляващи разкрили записи, доказващи, че Хашоги е бил погубен в консулството на Саудитска Арабия в Истанбул
Снощи екип следователи от турската полиция и прокурори извърши със единодушието на саудитските управляващи обиск, който продължи осем часа.

Такъв обиск съставлява изключително събитие, като се има поради, че консулствата и посолствата се употребяват с цялост по силата на Виенската спогодба.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР