Турският президент Реджеп Тайип Ердоган разговаря днес по телефона с

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган разговаря днес по телефона с
Коментари Харесай

Ердоган към Путин: Да си сътрудничим в борбата с тероризма

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган беседва през днешния ден по телефона с съветския му сътрудник Владимир Путин и изрази съболезнованията си по отношение на вчерашното терористично нахлуване в концертния център " Крокус сити хол " край Москва, при което починаха над 130 души. Това заяви Дирекцията по връзки на турското президентство.

Президентът Ердоган изрази дълбоката си тъга и съболезнования на Путин по отношение на терористичната офанзива. Турският държавен глава осъди по най-категоричен метод " този лицемерен терористичен акт, осъществен против почтени хора ", се споделя в известието на Дирекцията.

Турският водач е споделил на Путин, че нападението край Москва акцентира „ нуждата рецесиите в района да бъдат прекъснати по кротичък път допустимо най-скоро ".

Той е показал още, че Турция е подготвена да развива съдействие с Русия в битката с тероризма.

Броят на починалите при вчерашната офанзива в концертната зала в северозападното московско предградие Красногорск набъбна на 133 души, заяви съветският Следствен комитет. Отговорност за атентата пое групировката " Ислямска страна ". В телевизионно послание Владимир Путин сподели, че всички нападатели са били хванати, сервира съболезнованията си на околните на жертвите и разгласи утрешния 24 март за ден на народен печал.

Федералната работа за сигурност на Русия заяви, че по отношение на нападението са арестувани 11 души, в това число четиримата директно забъркани в офанзивата.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР