Турският президент Реджеп Тайип Ердоган проведе телефонен разговор с генералния

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган проведе телефонен разговор с генералния
Коментари Харесай

Ердоган обсъди ситуацията в Газа с Гутериш

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган организира телефонен диалог с генералния секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш преди съвещанието на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, отдадено на обстановката в Газа.


От службата за връзка на президентската администрация оповестиха, че в диалога са били разисквани упованията на интернационалната общественост във връзка с беззаконните офанзиви на Израел, методите за разрешаване на филантропичната рецесия и напъните за реализиране на дълготраен мир в Газа.

Ердоган съобщи, че Израел продължава неразумно да нарушава интернационалното право, правото на войната и филантропичното право пред очите на интернационалната общественост и би трябвало да понесе отговорност за закононарушенията си пред интернационалното право.

Турският държавен глава изрази съболезнования във връзка със гибелта на повече от 100 чиновници на Организация на обединените нации вследствие на израелските офанзиви в линията Газа.

Турският водач означи, че визитата на Гутериш на пропускателния пункт Рафах е помогнало да се притегли вниманието на интернационалната общественост към протичащото се в Газа./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР