Турският президент Реджеп Тайип Ердоган обеща днес да сложи край

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган обеща днес да сложи край
Коментари Харесай

Ердоган обеща да сложи край на наличието на кюрдски бойци в Синджар и Кандил

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган даде обещание през днешния ден да " постави край " на съществуването на кюрдски бойци в регионите Синджар и Кандил в Ирак като възмездие за убитите осем турски бойци при бомбено нахлуване в Югоизточна Турция тази седмица, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Осем турски бойци бяха убити в четвъртък при детонация на бомба, сложена на пътя от бойци от ПКК (Кюрдската работническа партия) в югоизточния турски окръг Батман.

Ердоган, който приказва пред членове на неговата ръководеща Партия на справедливостта и развиването (ПСР) при започване на двудневна среща в предградие на Анкара, уточни, че ПКК ще си заплати за убитите осем бойци.

Имаме ли осем мъченици? Тогава дано тези терористи знаят, че те ще платят цената за това с минимум 800 убити терористи, сподели турският президент.

Ние ще приключим с тях, като влезем в бърлогите им, в дупките им. Ще ги избием в Синджар и в Кандил, уточни Ердоган.

Кюрдската работническа партия (ПКК) се преглежда като терористична организация от Анкара, Европейски Съюз и Съединени американски щати. Тя води въоръжена битка против турската страна от 1984 година, лишила до момента живота на близо 40 хиляди души. Групировката има бази в Северен Ирак.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР