Турският президент Реджеп Тайип Ердоган напусна официалната зала на Общото

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган напусна официалната зала на Общото
Коментари Харесай

Ердоган напусна демонстративно залата на ООН по време на речта на Тръмп

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган напусна формалната зала на Общото заседание на Организация на обединените нации, когато американския президент Доналд Тръмп стартира речта си. Това заяви вестник " Стар ".
 
В сходство с проекта на изказванията в сесията на Общото заседание на Организация на обединените нации Ердоган би трябвало да приказва след американския президент.
 
 БГНЕС

Генералният секретар на Организацията на обединените народи (ООН) Антониу Гутериш стартира през днешния ден речта си пред сесията на Общото заседание на международната организация с думите, че светът " страда от тежка форма на " разстройство, обвързвано с недостиг на доверие " , съобщи АП. При откриването на съвещанието на най-високо ниво водачът на Организация на обединените нации нарисува мрачна картина , като уточни увеличението на поляризацията и популизма в обособените страни, отслабването на съдействието сред тях и " нежното " доверие в интернационалните институции.

Гутериш сподели, че демократичните правила са " под блокада " . Той акцентира, че в този момент, повече от всеки път, се нуждаем от мултилатерализъм, защото светът става " все по-хаотичен " , съобщи Агенция Франс Прес.-->
 

Президенти, министър-председатели, монарси и водещи министри от 133 страни са декларирали присъединяване на едноседмичната сесия. Сред тях има радетели за интернационален ред, както и популистки водачи като президентите на Съединени американски щати Доналд Тръмп, на Полша Анджей Дуда и италианския министър председател Джузепе Конте, уточни АП.
 
 БГНЕС

Пред Общото заседание Тръмп сподели, че прави оценка стъпките, подхванати от Ким за освобождение на Корейския полуостров от нуклеарно оръжие . Американският президент уточни, че " реактивните снаряди и ракетите към този момент не летят " от Северна Корея и не заплашват съседите й. Н езависимо от похвалите на Тръмп обаче, американската администрация посочи, че Пхенян се движи мудно към осъществяване на задачите , сложени на срещата на върха в Сингапур, показва АП.

Думите му провокираха смях и шумно раздвижване измежду присъстващите десетки държавни глави и делегати в залата. " Не чаках такава реакция, само че няма проблем ", отвърна Тръмп.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР