Турският президент Реджеп Тайип Ердоган намекна днес, че Турция може

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган намекна днес, че Турция може
Коментари Харесай

Финландия или Швеция? Ердоган посочи жертвата

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган загатна през днешния ден, че Турция може да утвърди кандидатурата на Финландия за НАТО, само че няма да направи същото за Швеция, съобщи Франс прес.

" Ако би трябвало, можем да отправим друго обръщение, що се отнася до Финландия. Швеция ще бъде шокирана, когато отправим друго обръщение за Финландия ", съобщи турският държавен глава в отговор на въпрос за кандидатурата на двете скандинавски страни по време на предавана по малкия екран среща с младежи.
-->
Това е смяна от досегашната позиция на Анкара. Турският външен министър Мевлют Чавушоглу съобщи по-рано тази седмица, че е " безсмислено " да се организира тристранна среща с Швеция и Финландия, с цел да се разискват кандидатурите им за НАТО след митингите този месец в Стокхолм. По време на конференция Чавушоглу съобщи, че няма предложение кандидатурите на Швеция и Финландия да бъдат обсъждани поотделно.

Шведският министър-председател Улф Кристершон сподели, че страната му желае да възвърне разговора с Турция в границите на НАТО, откакто Анкара отсрочи за неопределен срок тристранните диалози с двете скандинавски страни за тяхното участие.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР