Турският президент Реджеп Тайип Ердоган каза, че е поканил руския

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган каза, че е поканил руския
Коментари Харесай

Медии: Ердоган покани Путин в Турция, за да обсъдят ситуацията около Украйна

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган сподели, че е поканил съветския президент Владимир Путин в Турция, с цел да обсъдят обстановката към Украйна, оповестяват турските медии.

„ На среща на ръководещата партия, където главният въпрос беше обстановката в Украйна, президентът Ердоган сподели, че Турция би трябвало да отстоява мира. „ В телефонен диалог с господин Путин го поканих в Турция, с цел да възстановява обстановката “, сподели турският президент, представен от телевизионния канал TGRT Haber.

По-рано президентът на Украйна Владимир Зеленски излезе с изказване по тематиката за възбрана на прекосяването на съветски кораби през проливите в Турция, без да уточни дали такова решение е взето от турския президент Тайип Ердоган или не.

От съветското посолство в Турция обявиха, че не са получавали публично съобщение от турска страна по отношение на затварянето на проливите за съветски военни кораби.

Преди това Киев изиска Анкара да затвори Черноморските проливи Босфора и Дарданелите за съветски кораби.

Турският външен министър Мевлют Чавушоглу съобщи, че Турция може да затвори Босфора и Дарданелите за прекосяване на съветски военни кораби, само че съветската страна ще има право да върне флота си в базата.

Превод: ПИ
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР