Турският президент Реджеп Тайип Ердоган бе посрещнат сърдечно от полския

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган бе посрещнат сърдечно от полския
Коментари Харесай

Ердоган е във Варшава на първо посещение в страна от ЕС след опита за преврат

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган бе посрещнат сърдечно от полския си сътрудник Анджей Дуда през днешния ден във Варшава по време на първото си публично посещаване в страна от Европейски Съюз след осуетения опит за прелом от юли 2016 година, съобщи Агенция Франс Прес.

Ердоган посети Белгия през май за среща на НАТО и Хамбург за среща на Г20 през юли, само че Полша е първата страна от Европейски Съюз, която го предложения на посещаване в границите на двустранните връзки, след преследванията, подхванати в Турция против обвинени за присъединяване в опита за прелом.

Полша поддържа устрема на Турция за присъединение към Европейски Съюз, съобщи Дуда пред публицисти след среща на четири очи с турския президент.

Преговорите за присъединение на Анкара към Европейски Съюз, почнали през 2005 година, са в мъртва точка. Германският канцлер Ангела Меркел изиска неотдавна прекъсване на договарянията, само че множеството от останалите страни от Европейски Съюз избират за момента опазване на тази нежна връзка, макар опасенията им във връзка с някои прояви на турския режим.

Ако Европейски Съюз счита, че " присъединение на Турция не е допустимо, да ни го каже най-сетне ", означи Ердоган.

Според него Турция е изразходвала " 30 милиарда $ ", с цел да одобри на своя територия над три милиона мигранти, до момента в който Европейски Съюз, който даде обещание шест милиарда евро, " е дал за момента едвам 885 милиона ".

Двамата президенти, които се чака да вземат участие в турско-полски стопански конгрес, показаха страдание за слабия търговски продан, който е бил в размер на шест милиарда евро през 2016 година Те показаха благопожелание до пет години комерсиалният продан да бъде повишен до 10 милиарда евро.

Ердоган прикани " другарските страни в Европейски Съюз да окажат напън за унищожаване на шенгенските визи за турските жители. " Документи по този въпрос бяха подписани ", акцентира турският президент, който посочи, че сходна мярка ще разреши да се усили броят на турските туристи в Полша.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР