Турският президент Реджеп ЕрдоганРеджеп Тайип Ердоган - турски политик и

...
Турският президент Реджеп ЕрдоганРеджеп Тайип Ердоган - турски политик и
Коментари Харесай

Ердоган нареди назначаването на нови ръководители на редица институции

Турският президент Реджеп Ердоган  Реджеп Ердоган Реджеп Тайип Ердоган - турски политик и министър председател. Роден на 26  февруари 1954 година в Истанбул. Завършва подреди назначението на нови ръководители на редица институции, съобщи телевизия СиЕнЕн-Тюрк.

Указът на президента е оповестен в Държавен вестник (Resmi gazete).

Ердоган подреди за нов началник на Службата за обществено обезпечаване (SGK) да бъде назначен Раджи Кая, a за нов шеф на Турската организация по заетостта (İŞKUR) – Самет Гюнеш.

Междувременно началник на ТОКИ (Администрацията за жилищно развиване на Турция) остава Йомер Булут (той е преназначен на поста). Ердоган посочи през вчерашния ден за следващ път, че нито една постройка, построена от ТОКИ, не се е срутила при унищожителните трусове на 6 февруари. 

Сменен е ръководителят на Дирекцията за ръководство при бедствия и изключителни обстановки (АФАД). Новият началник на държавната дирекция е Окай Мемиш.

Началник на Главната дирекция по метеорология става Волкан Мутлу Джошкун. 

По разпореждане на турския президент са назначени и нови ръководители на Главната дирекция за театрите (новият шеф се споделя Тамер Карадаглъ). Началник на Главната дирекция за пътищата става Ахмет Гюлшен. 

Вчера турският президент подреди назначението на нови валии в множеството турски окръзи. На 2 август по разпореждане на Ердоган бяха заменени 52-ма от общо 81 ръководители на окръжните полицейски ръководства в Турция, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР