Турският президент Реджеп Ердоган заяви по време на телефонен разговор

...
Турският президент Реджеп Ердоган заяви по време на телефонен разговор
Коментари Харесай

Ердоган: Операцията в Сирия ще продължи, докато заплахата не бъде премахната

Турският президент Реджеп Ердоган съобщи по време на телефонен диалог с английския министър председател Борис Джонсън, че Анкара ще продължи интервенцията в Сирия, до момента в който опасността от Кюрдската работническа партия (ПКК) и терористичната група ИДИЛ не бъде изцяло отстранена, оповестиха от администрацията на турския водач.
Премиерът на Англия е призовал Ердоган да спре военната интервенция в Сирия и е декларирал, че Англия и други страни са подготвени да поддържат договарянията за преустановяване на огъня.
" Турският президент Реджеп Ердоган организира телефонен диалог с английския министър председател Борис Джонсън. Президентът приказва за задачите на интервенцията " Извор на мира " и сподели, че тя ще продължи, до момента в който терористичната опасност от Сирийските кюрдски сили за самозащита и ИДИЛ в Северна Сирия не бъде изцяло отстранена, което ще обезпечи доброволното и безвредно завръщане на сирийските бежанци “, се споделя в известието.
На 9 октомври Ердоган разгласи началото на интервенция „ Извор на мира “ в Северна Сирия “ против ПКК и терористичната група „ ИДИЛ.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР