Турският президент Реджеп Ердоган Реджеп Тайип Ердоган - турски политик

...
Турският президент Реджеп Ердоган Реджеп Тайип Ердоган - турски политик
Коментари Харесай

Ердоган подкрепи позицията на Катар

Турският президент Реджеп Ердоган Реджеп Тайип Ердоган - турски политик и министър председател. Роден на 26 февруари... към профила съобщи през днешния ден, че поддържа отговора на Катар на листата с претенции, показан от арабските страни, бойкотиращи емирството, като съобщи, че апелите за закриване на турската военна база там са демонстрация на пренебрежение към Турция, съобщи Българска телеграфна агенция, базирайки се на Ройтерс.

Катар назова натиска на по-големите си съседи "незаконна обсада ", целяща да ограничи неговия суверенитет и съобщи, че ултиматума на Саудитска Арабия, Обединените арабски емирства, Египет и Бахрейн е неблагоразумен. Ердоган съобщи, че Турция прави оценка високо и утвърждава отговора на Катар на 13-те претенции, които включват затваряне на телевизия "Ал Джазира ", ограничение на връзките с Иран и закриване на турската база в Катар. "Макар че те не са се обърнали към нас по този въпрос, настояването за евакуиране на турските войски е неуважително по отношение на Турция ", сподели той.

Ердоган подсети, че Турция е предложила да сътвори военна база и в Саудитска Арабия, с изключение на в Катар, само че Рияд не е откликнал. Ердоган направи изказването пред джамия в Истанбул след молитвата за Рамазан байрям (Айд ал Фитр). Президентът сподели, че ще продължи да извършва плануваната си стратегия, макар че не се усеща добре. "Имах леко неразположение с кръвното налягане, обвързвано с диабета ми ", сподели той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР