Турският президент Реджеп Ердоган, който е на посещение в Азербайджан,

...
Турският президент Реджеп Ердоган, който е на посещение в Азербайджан,
Коментари Харесай

Ердоган: Откога НАТО защитава терористите?

Турският президент Реджеп Ердоган, който е на посещаване в Азербайджан, се обърна към Европейски Съюз с апела да се откаже от политиката на двойните стандарти в битката с тероризма.

„ През 40-годишната история на битката си с тероризма Турция се сблъска с доста проблеми. Анкара стана очевидец на предумишленост и пристрастия от страна на страните, които се дефинират като другари и съдружници на Турция “, съобщи Ердоган в словото си в Баку, представен от Анадолската организация и standartnews.com .

Според него точно в Сирия, както на никое място по света, се е показала политиката на двойните стандарти и предубежденията в областта на битката с тероризма.

„ Турция е член на НАТО. В Алианса са съвсем всички страни от Евросъюза. Откога терористите са защитавани и обгрижвани от съдружниците ни в НАТО? Да не би без нашето познание терористите да са признати в Северноатлантическия алианс? “, запита турският водач.

„ Все още се намират някои, които настояват, че сирийските отряди за национална отбрана YPG/PYD нямат връзка с терористите от ПКК /Работническата партия на Кюрдистан, бел.ред./ Вие нас за кого ни мислите? Анкара е прелестно осведомена за действителностите в района. Нашето разузнаване знае всичко до най-малките детайлности. Но вие кардинално отказвате да признаете връзката сред терористите. Защо? Защото Турция укрепва силата си “, акцентира от трибуната Ердоган.

Той бе безапелационен, че Турция няма да се откаже от стъпките си за ликвидирането на тероризма, без значение от опитите на терористите и техните поддръжници.

Турският президент разяснява и позицията на редица арабски страни. „ Страните, които изключиха Сирия от Лигата на арабските страни, след старта на интервенцията „ Извор на мира “ внезапно желаеха да възстановят участието на Дамаск в организацията. Интересно, къде е същинската причина за тази стъпка? “, изрази подозренията си той.

Ердоган акцентира, че Турция се е трансформирала в цел за най-кървавите и подли терористични организации като ДАЕШ, ФЕТО на Фетхуллах Гюлен, ПКК и Ал-Кайда. „ Жертви на терористичните актове станаха десетки хиляди турски жители. Ние като никой различен знаем тъгата от загубите след дейностите на терористите “, съобщи той.

Турският президент сподели, че опасността от тероризма, произлизаща от сирийската територия, е напълно действителна. „ Само през последните дни на турска територия се взривиха над 700 минометни снаряди, починаха 18 души, измежду тях бебе на 9 месеца. Ранени са над 200 поданици на крайграничните региони на Турция “, заяви Ердоган.

„ Твърденията за това, че интервенцията „ Извор на мира “ е ориентирана против етническите кюрди и отслабва битката с терористите от ДАЕШ, че ще промени етническата карта на Сирия и ще нанесе удар по политическото урегулиране в тази страна, са неистини и нелепици. Наша цел са терористите “, заключи турският президент.

 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР