Турският президент Ердоган ще използва всички възможни механизми, за да

...
Турският президент Ердоган ще използва всички възможни механизми, за да
Коментари Харесай

Похвалиха усилията на Ердоган, експерт го обяви за велик лидер

Турският президент Ердоган ще употребява всички вероятни механизми, с цел да помогне на своите сънародници, само че и да се утвърди като водач на страната си и от позиция на идните избори, които идват един месец след българските. От политическа позиция бедствието в Турция демонстрира до каква степен Ердоган продължава да е мощният човек в Турция и до каква степен съумява да се оправи с тази голяма рецесия. Подхожда съответно сега, нападателен е в желанието да се оправи с тази злополука. това разяснява в изявление за Българска национална телевизия Милен Керемедчиев, някогашен заместник-министър на външните работи.

Според него рецензиите, които се насочат към турския президент, са неоснователни.
-->
" Имаше доста значимо негово изявление, че нито един турски жител, който сега е без жилище, няма да остане без жилище и ще получи помощ. Представете си тази огромна страна, която все пак е добре структурирана, се изправя пред чудовищно земетресение и големи вреди - 13 000 здания са се срутили. Така че първоначално реакцията във връзка с организацията е допустимо да е била леко закъсняла, само че доста бързо след това се е задействала ", добави Милен Керемедчиев.

По думите му поради доста опити за прелом, поради обстановката с кюрдите, от позиция на вътрешната сигурност, Турция има една доста добре структурирана система за сигурност и предварителна защита, по тази причина и всички служби са се задействали доста бързо.

" Ситуацията в Сирия ще бъде доста по-дълго време неконтролируема, в сравнение с това, което става в Турция ", сподели още Керемедчиев.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР