Турският посланик Хасан Улусой поиска България да въведе задължително изучаване

...
Турският посланик Хасан Улусой поиска България да въведе задължително изучаване
Коментари Харесай

Изказване на турския посланик предизвика буря от недоволство

Турският дипломат Хасан Улусой изиска България да вкара наложително проучване на турски език в просветителната си система, с цел да притегля по-големи вложения. Това се случи при откриването на нов цех за произвеждане на автомобилни елементи край Кърджали, който е благосъстоятелност на турска компания.

Изявлението на турския дипломат се случи на метри от премиера Бойко Борисов, до момента в който двамата бяха на трибуната по случай откриването на нови работни места край Кърджали:

„ Това, което сподели посланика – аз го разбрах по един метод. Доколкото разбирам – злобарите по различен. Във всички случаи ще му потърся отговорност, в случай че е имал това поради, само че... това, което притежателят ми сподели – че проблеми на такива фабрики е с работната ръка, казусът е с езиковата подготовка, и то писмена... И работа ли е на посланика да дава такива препоръки? Първо не му е работа на един подобен прекрасен празник – ние сме толкоз другари, толкоз хубави неща сме създали.... И на един подобен празник да кажеш на една страна наложително да учи език, в случай, че ние сме се произнесли в Народното събрание ясно, тъкмо...който желае, може да учи турски по всевъзможен метод... мога да учат български в Турция.. “, разяснява министър председателят.

Снимка: bTV

Пред bTV турският дипломат отхвърли да се е бъркал във вътрешните каузи на България:

„ Това, което споделих, е, че турските предприемачи желаят чиновници, които владеят добре документално и говоримо турски език. Затова считам, че в случай че има положително образование по турски език, това ще е потребно за всички. “, съобщи Хасан Улусой.

В новото дружество ще се създават маркучи за охладителната и отоплителната система на някои от водещите международни марки коли:

„ Икономическата и финансова непоклатимост си дават резултат. За наслада, в случай че си спомняте преди 15 години вложенията в какво бяха – в бизнеси, при които парите изтичаха от България. Сега в България се основава високо-качествен артикул. “, сподели министър председателят Борисов.

Турският вложител даде обещание и нова фабрика с хиляда работни места във Враца.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР