Турският министър на външните работи отново предупреди днес, че Турция

...
Турският министър на външните работи отново предупреди днес, че Турция
Коментари Харесай

Напрежение в Егейско море! Турция отново заплаши Гърция

Турският министър на външните работи още веднъж предизвести през днешния ден, че Турция ще предприеме дейности по отношение на Гърция, в случай че тя продължи да въоръжава егейските си острови, които по силата на интернационалните контракти би трябвало да останат демилитаризирани, съобщи Асошиейтед прес.

Изказването на Мевлют Чавушоглу бе направено след известия за военни учения на Гърция на егейските острови Родос и Лесбос, отбелязва организацията.

На конференция с румънския си сътрудник Чавушоглу съобщи, че продължаващото нарушение на договорите ще отвори за разискване въпроса за техния суверенитет и ще принуди Турция да отбрани своите права.

„ Не можем да останем безмълвни “, сподели Чавушоглу. „ Гърция би трябвало да се откаже от нарушаванията. Тя или би трябвало да отстъпи по въпроса и да съблюдава съглашението, или ще създадем каквото е належащо “, сподели той.

„ Ще продължим да вършим нужните стъпки както правно – в границите на интернационалните организации, най-много Организация на обединените нации, по този начин и на терен “, сподели министърът.
Източник: newsbg.eu

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР