Турският министър на външните работи Мевлют Чавушоглу заяви, че Германия

...
Турският министър на външните работи Мевлют Чавушоглу заяви, че Германия
Коментари Харесай

Чавушоглу: Германия иска да ограничи гласовете за Ердоган

Турският министър на външните работи Мевлют Чавушоглу съобщи, че Германия не е разрешила на Турция да открие изборни секции в още девет региона на страната, обитаеми с турци, а повода, по думите му, е огромният брой гласове от Германия за президента Реджеп Тайип Ердоган, съобщи Анадолската организация, представена от Българска телеграфна агенция.

В предаване за телевизия А Хабер нощес Чавушоглу разяснява ареста на публицисти от турския в. „ Сабах “ от немската полиция във Франкфурт. По думите на министъра е изцяло необяснимо по какъв начин „ в Германия, в самия център на Европа, която се пробва да ни дава уроци за свободата на печата и свободата на изложение “, е била проведена сходна полицейска акция.

Данните от гласуването в Германия на турските президентски и парламентарни избори демонстрират, че 65,49 на 100 от подадените гласове са за президента Реджеп Тайип Ердоган, а 32,52 – за главния му противник Кемал Кълъчдароглу. Общо 726 154 годни гласа са регистрирани в Германия при гласуването на първия тур на президентските избори в Турция.

Никой претендент не получи над 50 на 100 поддръжка на изборите за президент на 14 май в Турция, заради което ще бъде проведен втори кръг на 28 май, на който Ердоган и Кълъчдароглу ще са единствени претенденти.

Етикети: ГерманияизбориМевлют ЧавушоглуТурция
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР