Турският консул и посланикът, официални и неофициални лица от Турция

...
Турският консул и посланикът, официални и неофициални лица от Турция
Коментари Харесай

Демерджиев в Пловдив: Турция и Европейската комисия оценяват помощта на България

Турският консул и посланикът, публични и неофициални лица от Турция показват изключителна признателност. Такава получих и от Европейската комисия, която прави оценка мащаба, с който България оказва помощ, по отношение на опциите си.

Това сподели пред публицисти в Пловдив служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев във връзка помощта, която страната ни изпраща като екипи за търсене на оживели и филантропични доставки. Тази помощ ще продължава, уточни министърът.

Предстои изпращане на палатки, столове, маси и други материали, нужни в такава обстановка. На национално равнище те ще бъдат изпращани с двата самолета " Спартан ", а на локално - от транспортни сдружения, които са декларирали, че ще го създадат, сподели министърът. По думите му българските спасители ще останат в засегнатите региони до тогава, до момента в който има късмет да бъдат извадени живи хора. Ние имаме щастието да сме от първите, които съумяха да извадят живи хора от руините, разяснява Демерджиев. Той уточни, че са дадени инструкции спасителите да се пазят и да създадат всичко допустимо да спасят и да оказват помощ на повече хора. Министърът поздрави доброволците от Пловдив, които се включиха в издирването след земетресението и откриха петима оживели.

На журналистически въпрос по какъв начин ще се финансира оградата на границата ни с Турция, министърът отговори, че Европейска комисия е изразила доста ясно поддръжка, даже има намерение да направи пилотен план в България на българо-турската граница. По думите му дебатът за оградата и финансирането ѝ продължава. Министърът изрази вяра, че на конференция за запазване на границите, която ще се състои в края на месеца в Атина, ще съумеят да убедят комисията, че би трябвало да се ползват оградни уреди, каквито се ползват на границата на редица други страни. То не може да се поема от страните, охраняващи външните граници независимо, добави Демерджиев.

Иван Демерджиев е в Пловдив, с цел да участва на доклада за активността на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи - Пловдив за 2022 година. Той уточни, че работата на пловдивската дирекция е една от най положителните в страната. Демерджиев открои самодейност, при която служители на реда от бранш „ Пътна полиция “ да патрулират дружно с такива от „ Охранителна полиция “. По този метод се усили броят на патрулите, които са доста значими, тъй като тъкмо наличието на улицата на служителя на реда основава чувство за сигурност и успокоение, разяснява министърът. По думите му са отпуснати 37 спомагателни щата на пловдивската дирекция, които би трябвало да се запълнят през тази година. Увеличено е и работното време на териториална полиция, така наречен квартални служители на реда, до 22:00 часа.

 

Източник Българска телеграфна агенция

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и ! 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР